android wissen doorverkopen

android wissen doorverkopen

Ok dus je ging er altijd vanuit dat je android leeg was als je je smartphone terug naar fabrieksinstellingen had gezet? Well think again…..!!! Lees dit eerst voordat je je oude android smartphone gaat verkopen of weggeven aan iemand anders. Jouw gevoelige informatie, foto’s, berichtten etc zijn zo terug te halen! 
070-415

Beveiligings software bedrijft Avast liet op haar blog weten dat er veel informatie te vinden was op op 20 gebruikte telefoons die allemaal zogenaamd gewist waren volgens de fabrieksinstellingen van de android smartphones. Veel van die informatie was persoonlijk en makkelijk terug te halen.

Elke smartphone is gereset door de ingebouwde terug naar fabrieksinstellingen optie. Gebruikers dachten natuurlijk dat hier al de bestanden van de smartphone af waren maar niets was minder waar. Hier onder een greep van wat makkelijk terug te halen was van de geteste telefoons:

  • Meer dan 40,000 foto’s, inclusief 1500 familie foto’s van kinderen, 750 naakt tot bijna naakte foto’s van vrouwen, 250 selfies van het geslachtsdeel van de man. 
  • Meer dan 1,000 Google zoekresultaten.
  • Meer dan 750 emails en text berichtten.
  • Meer dan 250 contactnamen en email adressen. 250 contact names and email addresses.
  • 4 vorige eigenaar details en informatie

Avast bewijst nogmaals dat het relatief makkelijk is om data van je telefoon terug te halen. Vergeet niet informatie lijkt onschuldig maar in de verkeerde handen kan dit makkelijk tegen je worden gebruikt. Natuurlijk bestaat data recovery allang, gelukkig is dit nog te tijdroven en vooral te duur voor de normale consument.

Dus voordat je je telefoon weg doet zorg echt even dat je telefoon goed leeg is. Uiteraard zal hierover een nieuw blog bericht komen over hoe je dit makkelijk kan doen.

070-416

About the author
Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen