uitnodigingen-blokkerenOk dus jij hebt er ook genoeg van. Je bent hier niet voor niets. CandyCrush, Farmville, evenementen je wordt er mee doodgegooid op Facebook. Vaak kunnen je verslavende spelletjes vrienden er niets aan doen maar staat ondertussen heel jouw tijdlijn en meldingen vol met uitnodigingen en verzoeken. Nog even en je meld je af bij Facebook. Ok dat is de beste manier maar er zijn ook minder drastische manieren. Laat Facebook jouw leven niet overnemen en take control! Paar minuten van je tijd en je kan weer rustig je kijken wat je vrienden nu weer eten of waar nu weer een selfie is gemaakt. Getfix zal je een van de beste hieronder uitleggen. Natuurlijk zijn er ook andere manieren als je die met ons wilt delen  voel je dan vrij om te reageren onderaan dit artikel.

Ok als eerste zorg je dat je bent ingelogd en via een desktop of laptop werkt. Yeps dit bestaan ook nog gewoon 🙂 dus leg je smartphone even aan de lader en aan de gang op de pc of laptop.

In je blauwe balk boven helemaal aan de rechterkant vind je een pijltje naar beneden klik daarop en er zal een drop down menu openen (scherm openen) met daarin verschillende keuzes. We kiezen deze keer “Instellingen”.

facebook-instellingen

Kies instellingen in het dropdown menu

 

Ok volgende we zijn in het controle paneel. Ook hier heb je verschillende opties. Kies “Blokkeren”. Hier zal je alle blokkeringen kunnen beheren.

facebook-instellingen-blokkeren

Kies links blokkeren

 

 Gebruikers Blokkeren

Soms heb je er mensen bij die posten alleen maar onzin. Wat doe je dan gewoon blokkeren. Deze persoon zal niet meer zien wat je op je tijdlijn plaatst. Ook zal deze persoon zich niet meer kunnen toevoegen als je vriend. Super makkelijk bij hele irritante personen.

facebook-gebruikers-blokkeren

Type de naam van de persoon die je wilt blokkeren

 

Apps blokkeren

Ok dit is makkelijk als je specifieke apps wilt blokkeren dit kan verschillende redenen hebben een van de meeste redenen is dat je zelf ook weleens een game speelt en die verzoeken nog wel wilt zien maar bijvoorbeeld candy crush verzoeken niet meer. Type simpel de naam in van de app en blokkeer deze.

facebook-apps-blokkeren

Type de app naam die je wilt blokkeren

Uitnodigingen van apps blokkeren

Ok we hebben er altijd van die fanatieke spelletjes verslaafde (vaak zijn het er meer) bij die weer een level up zijn of je weer een leven sturen. Geef jezelf een leven! Geen probleem voeg gewoon de naam in van degene die dit doet en dan wordt er vanaf dat moment geen apps verzoeken meer naar jouw gestuurd van die persoon. Let wel op vaak weten je vrienden zelf niet dat ze die irritante verzoeken versturen.

facebook-uitnodigingen-blokkeren

Type de persoon waar je uitnodigingen van apps wilt blokkeren

Uitnodigingen voor evenementen blokkeren

Dit  begint tegenwoordig bijna net zo irritant te worden als de spelletjes verzoeken. Evenementen verzoeken! Nee ik kom niet op je feestje! Nee ik ben niet bij de wekelijkse dinsdag avond borrel! NEE! NEE! NEE! Veel evenementen in de meeste gevallen horeca ondernemers kunnen je gestolen worden. Kies daarom zorgvuldig de vrienden uit die heel je evenementen agenda voor je inplannen.

facebook-uitnodigingen-evenementen-blokkeren

Blokkeer de evenementen van een bepaalde vriend

Tot slot

Mocht dit allemaal teveel moeite voor je zijn, te ingewikkeld of heb je het helemaal gehad met Facebook. Ook geen probleem hoor dan verwijder je gewoon je account. Is niet makkelijk te vinden trouwens in je instellingen ;). Wel bij beveiliging opties kan je je account deactiveren.  Maar daar verwijder je niets meer en kan je op elk moment weer activeren. Als je echt wilt zorgen dat heel je account weg is klik je gewoon op de volgende link en volg je de stappen: Verwijder mijn Facebook account!

About the author
Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen