blackIrritant je iPhone reageert nog wel maar je hebt een zwart beeld! Getfix geeft je 5 handige tips (als het geen hardware probleem is) om zelf je iPhone thuis weer aan de gang te krijgen.

1. Opladen

Al je iPhone batterij compleet leeg is zal je het rode batterij recharge icoon ook niet zien. Leg je iPhone aan een oplader in het stopcontact.  Het kan tot wel een half uur duren voordat je een teken van leven ziet.
070-460

Als je het batterij icoon 3 keer ziet flitsen betekend dit dat je iPhone niet kan opladen. Dit kan een vuile dockconnector zijn, de kabel of je batterij.

Vergeet niet: Plug je iPhone in een stopcontact om goede stroom te garanderen. Let er ook op dat je kabel goed is en of je dockconnector niet vuil is. Deze kan je voorzichtig schoonmaken een tandestoker voldoet al.

2. Opnieuw opstarten

Ok het is lastig zonder beeld maar probeer je telefoon gewoon uit te zetten als je de vergrendeltoets ongeveer 5 seconden indrukt kan op je scherm bovenaan naar rechts swipen. Dit komt niet zo nauwkeurig dus kan zelfs als je zwart beeld hebt.  Wacht even 20 seconden en probeer dan je telefoon weer aan te zetten.

Het kan ook zijn dat je telefoon gewoon vast staat probeer dan de telefoon te ressetten wees niet bang je gegevens gaan niet verloren.

  • Houdt je vergrendelknop en home button voor minimaal 10 seconden tegelijk ingedrukt tot het Apple logo verschijnt.

3. Herstellen

Als al het andere mislukt kan je ervoor kiezen om de telefoon helemaal te herstellen. Let op als je geen backup hebt gemaakt of geen gebruik maakt van iCloud zal je al je gevens kwijt zijn.

  • Eerst zorg je dat je de laatste versie van iTunes hebt. Bij het starten zal itunes dit normaal gesproken vragen. Sluit dan je telefoon aan op je laptop/pc. Als deze nog gewoon reageert en je iPhone komt in beeld kan je nog even een backup maken.  Meer hierover op Apple.

Selecteer de iPhone, iPad of iPod touch wanneer deze in iTunes verschijnt. Klik in het paneel Overzicht op de knop ‘Herstel’ van het apparaat.

  • Klik nogmaals op ‘Herstel’ om te bevestigen dat u het apparaat wilt herstellen naar de fabrieksinstellingen en alle gegevens en inhoud wilt wissen. Het iOS-softwarebestand wordt in iTunes gedownload en het iOS-apparaat wordt hersteld.

4. Herstellen in DFU Mode

Als het niet lukt je telefoon te herstellen op de normale manier kan je DFU mode nog proberen.

  • Plug je usb kabel en je iPhone aan de computer
  • Zorg dat itunes aanstaat
  • Houdt voor precies 10 seconden vergrendelknop en home button ingedrukt.
  • Laat daarna de vergrendelknop los en houdt de home button ingedrukt totdat er op de computer verschijnt dat er een telefoon gevonden is die hersteld moet worden.
  • Volg daarna de instructies van itunes.

5. Vraag om hulp
Als het niet lukt je telefoon te herstellen of gewoon niet durft vraag dan om hulp. Neem contact op met Getfix dit kan ook via social media: Facebook of Twitter op of is je telefoon nog in garantie raadpleeg dan de algemene voorwaarden van je toestel.

Reageer op dit artikel als het heeft geholpen als je nog vast zit mag je het ons ook laten weten hieronder.070-667

About the author
Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen